perjantai 4. heinäkuuta 2014

Kesäherkut

Blogisisko kertoi, kuinka heillä on grillattu jo paljon. Meillä taas grillauskausi vasta odottelee tuloaan. Jotenkin mökillä on sellainen fiilis, että se grilliruoka pitää syödä ulkona terassilla. Ja kun kelit on olleet mitä on, eikä ulkona ole tarennut ruokailla, ollaan sitten pysytelty sisätiloissa.

Yksi ihan ehdottomia kesäherkkuja grilliruoan kanssa on Pastanjauhajien blogista bongattu ohje;

Parsakaali-cashewsalaatti (lähde: Glorian ruoka&viini 5/09)
ohje 10:lle

1 kg parsakaalia
4 pientä salottisipulia 
2 dl (paahdettuja) cashew-pähkinöitä
2 pkt (à 150 g) pekonia

Kastike
2,5 dl majoneesia
0,5 dl sokeria
2 rkl valkoviinietikkaa (enemmänkin, jos tykkää hapokkaasta)
1 tl mustapippuria myllystä

Irrota parsakaalin nuput. Höyrytä kevyesti, niin että jäävät silti hyvinkin napakoiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halutessasi paahda pähkinöitä kuivassa, kuumassa pannussa muutama minuutti tai kunnes ne saavat kauniin värin. Liikuttele pähkinöitä pannussa, etteivät ne pala.
Tee kastike yhdistämällä kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Laita parsakaalinnuput ja sipulit kulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Anna salaatin marinoitua noin 2 tuntia.
Kuutioi ja paista pekoni rapeaksi (ja valuta enimmät rasvat talouspaperin päällä). Lisää pekoni ja pähkinät salaattiin juuri ennen tarjoamista. 
Itse laitan salaattiin myös parsakaalin varret.


Toinen herkku, mitä on ennenkin syöty, mutta minkä junioriosasto on nyt vasta ottanut omakseen, 
on grillatut ruis-juustoleivät. 
Leivälle voita, juustoa ja grilliin, kunnes juusto sulaa.
Ei haittaa, vaikka leipä olisikin vähän kuivahtanutta, melkeinpä parempaa niin. Mukaan voi toki laittaa mieleistään maustetta, chiliä, valkosipulia...
Tuo juustoton leipä on Juniorille, joka ei tykkää juustosta ja tilaa pizzansakin aina ilman juustoa... ;)


Kuvassa alimmaisena näkyy pilkahdus mainiosta "siivilästä" kasvisten grillaukseen. 
Useimmiten grilliin päätyy kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia, herkkusieniä...

Kyllä ne grillauskelit sieltä vielä...!

Salli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti