torstai 1. toukokuuta 2014

Vihreällä saarella

Ei sitä turhaan sanota "vihreäksi saareksi" - ensinäkymät Irlantiin oli aika mahtavat.
Sää suosi meitä, eikä ensimmäisen päivän viiden vesipisaran jälkeen satanut tippaakaan.




Hotellimme Cassidy's oli melko vaatimaton, mutta siisti. Aamiainen oli runsas, vaikkakin niitä tuoreita vihanneksia ja hedelmiä jäin kaipaamaan.


Eipä silti, kyllä tällä aamiaisella jaksoi pitkälle iltapäivään... ;)
Erityisesti jäi mieleen nuo paistetut miniherkkusienet - ihania!



Kävellessä pistäydyimme välillä pubiin, välillä kahvilaan. Tämän espresson ja ihanan suklaakakun nautiskelin Temple barin alueella olevassa Queen of tarts - kahvilassa. Nam!





Jamesonin viskitislaamossa sain elämäni parhaimman Irish coffeen, tosin, olisin aika pettynyt, jos näin ei olisi ollut...



Hotellimme ulko-oven vartija.







Murrays oli meidän hotellin lähellä oleva pubi ja siitä tuli meidänkin kantapaikka. Totesimme, että kun ei kaikkia pubeja ehditä kuitenkaan kiertää, niin perehdytään siihen yhteen sitten vähän tarkemmin ;)
Joka ilta pubissa oli live-esiintyjät. Bändit soittivat lähinnä irlantilaista musiikkia, ja nähtiin siellä irlantilaista tanssiakin.



Liffey -joki jakaa Dublinin pohjoiseen ja eteläiseen puoleen, joen yli on rakennettu useita siltoja, osa vain jalankulkijoita varten.



Sydänleivät konditorian ikkunassa :)



Ihan kuin naapurisaarella, myös Irlannissa on vesihanat erikseen kylmälle ja kuumalle, siis niin epäkäytännöllistä!

Ihanat pronssiin valetut ladyt

Ja ne ovet!







Molly Malone -patsas oli saanut kehikon ympärilleen, ympärillä tehtiin tietyötä, eikä sitä tämän lähempää päässyt näkemään, kuva otettu verkkoaidan läpi.




Joskus vuosia sitten luin lehdestä, kuinka joku keräili matkamuistoksi snapsilaseja. Siitä se ajatus meillekin lähti. Kevyt kuljettaa mukana, eikä vie kotonakaan paljon säilytystilaa. Tällainen lähti mukaan tällä kertaa.



Monesti ostan kotiin myös jotain paikallista syötävää, enkä vain niitä lentoaseman tuliaissuklaarasioita ;)
Irlantilaista soodaleipää, joka muuten on tosi hyvää!
Maitopurkki on töihin mun kahvimaitoja varten, eipä mene sekaisin kaverin maitopurkin kanssa ;)



Irlantikokemus jäi nyt tällä kertaa pelkästään Dubliniin, mutta mieli palaa takaisin.. ensikerralla täytyy olla pitempään ja kierrellä saarta vähän enemmän!
No problem!

Salli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti