lauantai 15. maaliskuuta 2014

Sushi - how to do it.


Naisteniltaa !


Ystäväni Sari oli kerran päässyt mukaan opastukseen, jossa Suomeen muuttanut japanilainen nainen oli opastanut kädestä pitäen sushiin tekoa meille savolaisille. Kiinnostuin heti, sillä omat taidot olivat varsin heikot mitä rullaustekniikkaan tulee... Siispä, naisteniltaa kasaan ja Sarilta audienssia meille opettelijoille ! Kiitos Sari, ihan huippujuttu !


Jokainen sai pilkottavaa eteensä ja homma pyörähti käyntiin. 


Makupareissa päädyttiin varsin perinteisiin, lohta, katkiksia, avokadoa, kurkkua, purjoa, paprikaa .
Sushiin täyttämisessä on niin parasta se, että voi huomioida makumieltymykset mutta myös allergiat. 


Kelmutimme leikkuulaudat, joka olikin tosi fiksua jälkisiivouksen kannalta.
Maton ja levälevyn suunta tulee tässä selväksi :)


Riisin levitys levälevyn päälle onnistuu parhaiten varaamalla vesiastia viereen, jossa sormia voi kastella. Riisikerroksen tulee olla suht ohut !


Lohen päälle sivelty Philadelphia juusto oli taivaallista ! Yllätti meidät kaikki herkullisuudellaan...


Then the hard part. Rullaus. Tiukkaan, napakasti, pienissä erissä.


Kiristä. Tiukkaa. Rullaa. Kiristä. 


Liimaa vedellä sauma kiinni. Pyöritä, muokkaa, kiinteytä rulla.



Leikkaa kostutetulla, talon terävimmällä veitsellä hukkapäät pois, maista :)
Ja ensin rulla kahtia ja sitten puolikkaat esim kolmeen osaan.




Teimme myös käänteisesti rullattuja eli riisi alle, levälevy päälle, täytteet ja rullalle. Pintaan paahdettuja siemeniä, käytimme sesamin siemeniä. Delicious !







Kiitos ihanat naiset mukanaolosta, oli todella hauska ilta ! Iloa, naurua, mokailua ja onnistumisen iloa.
Illan kruunasi sushien nautiskelu, joillekin ensimmäistä kertaa. Soijaa & wasabia kului.... :)

-Minsku-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti