tiistai 15. huhtikuuta 2014

Frittata


Viikonloppuna tein frittataa ensimmäistä kertaa. Ja kun tuolta brunssilta jäi vähän syömättömiä kasviksia, pekonia, fetaa... ajattelin kokkailla samaa kotona.
Frittata on vähän kuin piiras ilman pohjaa, tai munakas runsaammilla täytteillä. Sopii hyvin siis gluteenittomaan ja/tai vähähiilariseen ruokavalioon. Tämä ohje on ihan omasta päästä, googlaamalla löytyy monenlaista.


Kasviksia kaikenlaisia mitä kaapista löytyy. Itse käytin sipulit, herkkusienet ja paprikat pannulla, samoin pekonit.
Kasvikset + pekoni vuokaan, päälle parsakaalin nuppuja, fetaa, munat kevyesti vatkattuna. Kerma olikin kaapista loppunut, joten sovelsin... otin tuorejuustoa, jota notkistin mikrossa sulatusteholla, sekaan loraus vettä -
tadaa, kotitekoista maustettua kermaa ;)

Tässä frittata menossa uuniin 170 asteeseen noin vartiksi.

Kätevä iltapala tai lounaseväs - ja brunssien ehdoton suosikki! Maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin.
Joissakin ohjeissa frittata paistetaan paistinpannulla ensin levyllä ja lopuksi uunissa. Itse oikaisen ja laitan ainekset suoraan vuokaan ja uuniin. Voihan olla, ettei tää ihan oikeaoppinen frittata ole, mutta itse kutsun sitä sillä nimellä ;)

Sen verran tuhtia ruokaa, että rinnalle kaipaa jotain tuoretta ja raikasta.


Tästä vielä riittää loppuviikon lounaseväät,
kunhan ensin olen maistellut vähän iltapalaksi...

Salli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti