Viimeaikojen ruokasuosikki täällä blogimaailmassakin on ollut Nyhtöpossu ja onpa se meidänkin ruokapöydässä näytellyt pääosaa jo muutamaankin otteeseen. Tänään oli taas possupäivä.
Valurautapadassa pitkään haudutettu possun kassler sai seurakseen tomaattimurskasta, sipulista, valkosipulista ja mausteista hiljalleen haudutetun kastikkeen. Pikkuisen reilulla kädellä heitin sekaan savustettua paprikajauhetta, ja tulisuutta kastikkeeseen tuli sen verran, että päädyin tarjoamaan kastikkeen ja lihat erikseen. Aikuisten suu tuon kyllä sietää, mutta junioriosasto ei niin kovin tulisesta välitä. Lihan itsessään maustoin vain suolalla ja mustapippurilla.
Lisäksi lohkoperunoita, salaattia ja porkkanaraastetta.
Lisäksi lohkoperunoita, salaattia ja porkkanaraastetta.
Jälkiruoaksi tein ensimmäistä kertaa Creme Bruleeta.
Helppoa kuin mikä, vaikkakin aikaa vievää. Varsinaisen bruleen tein jo lauantaina valmiiksi jääkaappiin, sokerin sulatus 'töhöttimellä' vasta juuri ennen tarjoilua.
Ja ensimmäistä kertaa kun tein, niin piti kokeilla, mitä eroa on tavallisella ja fariinisokerilla...
Pakastimesta löytyi vielä vadelmia.
Bruleesta ylijääneet valkuaiset laitoin jääkaappiin, aikomuksena tehdä niistä marenkia ja Pavlovaa.
Onpa ollut leppoisa sunnuntai, aterian päätteeksi Miehen kainaloon jännittämään Formuloita.
Todellakin! ;)
Salli
Nyhtöpossu on kyllä ihan parasta, nam, nälkähän tässä tulee :).
VastaaPoistaNiin on, meilläkin kaikki tykkää!
VastaaPoista